za prave mojstre

Navodilo za pripravo svinjskih soljenih črev

  • sol previdno odstranimo s hladno vodo
  • čreva čez noč namakamo v dovolj veliki količini hladne, sveže vode (najmanj 12 ur)
  • približno 30 minut pred polnjenjem čreva namočimo v topli vodi (od 32 do največ 35 stopinj)
  • ločimo posamezne konce, da se izognemo vozlom
  • zaradi lažje namestitve na cev polnilca je priporočljivo sprati notranjost črev

 

Čreva so sedaj gladka in drseča, pripravljena za polnjenje.

Delovni čas:

od pon do pet

7.30 do 15.30

Naravna čreva

Umetni ovitki

Začimbe

Vrvice, vrečke

UPORABA

SVINJSKA TANKA ČREVA

  • kranjske klobase
  • pečenice
  • suhe klobase
  • pivske klobase
  • safalade
  • žar klobase

 

SVINJSKA DEBELA ČREVA

  • krvavice
  • zimske trajne salame

 

SVINJSKI RITNIKI

  • krvavice
  • zimske salame

 

SVINJSKI MEHUR

  • savinjski želodec