za prave mojstre

Navodilo za pripravo govejih soljenih črev

  • sol previdno odstranimo s hladno vodo
  • čreva čez noč namakamo v dovolj veliki količini hladne, sveže vode (najmanj 12 ur)
  • približno 30 minut pred polnjenjem čreva namočimo v topli vodi (od 35 do največ 40 stopinj)
  • zaradi lažje namestitve na cev polnilca je priporočljivo sprati notranjost črev

 

Čreva so sedaj gladka in drseča, pripravljena za polnjenje.

Delovni čas:

od pon do pet

7.30 do 15.30

Naravna čreva

Umetni ovitki

Začimbe

Vrvice, vrečke

UPORABA

GOVEJA TANKA (OKROGLA) ČREVA

  • krvavice
  • sudjuk

 

GOVEJA RAVNA ČREVA

  • zimska trajna salama

 

GOVEJE DANKE

  • kraški zašinek
  • gorenjska prata

 

GOVEJE KAPE

  • budjola